Mee töötlemisest

Vahel asjaajamises kasutatakse mesinduse kõrval mõistet "mee tootmine", mis ei tundu õige sest rõhutab inimese ülemvõimu looduse üle - loodusliku mee tootjateks on ikka mesilased. Mõiste "mee töötlemine" on väga lai ja sellel on mee omadustega manipuleerimise mulje ja selle all sagele mõeldakse meesegude valmistamist.
Kuid mee töötlemiseks võib lugeda kõike, mida mesinik teeb mesilaste poolt loodud meega: selle kärjest kätte saamisest alates kuni madalal temeperatuuril (kuni 40 kraadi) kristalliseerunud mee üles sulatamist ja võidemee valmistamist, mis ei muuda mee keemisi omadusi.

Selleks, et mesilased saaks mett koguda tuleb neile luua vastavad tingimused. Langebrauni mesiaias töötlen mesilaste poolt kärgedesse korjatud meet ainult nii palju, et seda saaks lusikaga purgist võtta, säilitades kõik mee kasulikud omadused. Kodulehel on kavas natuke tutvustada seda, kuidas mesi purki jõuab.